top of page

Annuleren?

Wanneer u de afspraak niet kunt nakomen, verzoeken we u vriendelijk doch dringend dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch door te geven!

De vrijgekomen afspraak kan dan aan iemand anders worden toegewezen. Als u dat wilt, kunt u met de receptioniste een nieuwe behandeldatum afspreken. 

Afspraak maken
Als u een afspraak wilt maken, kunt u de kliniek telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 uur en op zaterdag van 8:30 - 12:00 uur onder nummer +31 (0)88 8884444.

 

Woon je in Nederland?

Houdt dan je BSN-nummer bij de hand.

 

Ook via de website kunt u een afspraak maken:

Praktische info:
Dag van de behandeling

Bij aankomst meldt u zich bij de receptie. Nadat u een vragenlijst heeft ingevuld, heeft u een gesprek en vooronderzoek. Met behulp van echografie wordt vastgesteld hoe lang u precies zwanger bent. In het gesprek met de verpleegkundige kunt u ook uw keuze voor anticonceptie bespreken. Ook kan zij al uw andere vragen beantwoorden. Soms is aanvullend bloedonderzoek nodig. 
 
Afhankelijk van de zwangerschapsduur variëren de behandelmethode en de observatietijd. Na de behandeling krijgt u antibiotica voorgeschreven. 

U mag 1 begeleider meenemen naar de kliniek.
Kinderen zijn niet toegestaan
in de kliniek.

 

Nacontrole

Drie weken na de behandeling kunt zelf een zwangerschapstest uitvoeren en een afspraak maken voor een nacontrole. U kunt voor de nacontrole naar Gynaikon Klinieken of bij uw eigen arts gaan. Als u naar uw eigen arts gaat, vragen wij u het evaluatieformulier te downloaden en dit door uw arts in te laten vullen. De arts kan dit formulier dan aan ons te retourneren. Om het formulier voor uw arts te downloaden: klik hier.

 

BELANGRIJK!

Indien de behandeling plaatsvindt onder sedatie mag u de eerste 24 uur niet zelf auto- of motorrijden en ook niet (brom)fietsen. Wij willen graag dat u dan onder begeleiding naar huis gaat.

 Meenemen naar de kliniek

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs).

  • Uw verzekerings- of zorgpas (COA-pas). Als u niet in Nederland verzekerd bent, informeer dan zelf bij uw verzekering of en hoe de behandeling gedeclareerd kan worden.

  • Geld, bankpas (Maestro), Mastercard of VISA-betaalkaart indien u de kosten voor de abortusbehandeling of de plaatsing van een spiraal moet betalen. Wij accepteren geen cheques.

  • Indien u medicatie gebruikt: een actueel medicatieoverzicht

  • Nachthemd of lang T-shirt, slippers (of sokken), schoon ondergoed (geen string), maandverband en e.v.t. badjas of warme trui.
     

Indien in uw bezit:

  • Echogegevens

  • Kaartje waarop uw bloedgroep staat vermeld

  • Verwijsbrief van de (huis)arts.

  

​Aansluitend aan de behandeling kunt u, indien u dit wenst, in overleg een spiraal laten plaatsen. Aan het plaatsen van een spiraal zijn kosten verbonden. Voor het actuele tarief neemt u telefonisch contact op met de kliniek. 

Meer informatie over anticonceptiemiddelen vindt u op de websites thuisarts.nl, seksualiteit.nl en sense.info.

Wij adviseren u kostbaarheden thuis te laten. Wel heeft u de beschikking over een afsluitbaar kastje in de uitrustkamer. (De kliniek is niet aansprakelijk voor eventuele vermissing).

bottom of page