Praktische info

Wanneer u de afspraak niet kunt nakomen, verzoeken we u vriendelijk doch dringend dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch door te geven!

De vrijgekomen afspraak kan dan aan iemand anders worden toegewezen. Als u dat wilt, kunt u met de receptioniste een nieuwe behandeldatum afspreken. 

Verwijzing en 5 dagen bedenktijd 

Als u langer dan zestien dagen ‘over tijd’ bent, geldt een wettelijke bedenktijd van vijf dagen. Dat wil zeggen dat u minimaal vijf dagen moet nadenken over uw besluit om de zwangerschap af te breken, nadat u daarover met een arts heeft gesproken. Behandeling kan vanaf de zesde dag plaatsvinden.  

Wij vragen u een bewijs mee te nemen dat u inderdaad vijf dagen bedenktijd hebt gehad. Een verwijsbrief van uw arts is voldoende. Als dat niet mogelijk is, kan het eerste gesprek over uw besluit plaatsvinden in de kliniek.

  

Minderjarig 

Als je 16 jaar of ouder bent, mag je zelfstandig beslissen over de abortusbehandeling. 

Ben je 15 jaar of jonger, dan heb je toestemming van je ouders nodig. Als dat niet mogelijk is, neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)88 8884444.

Dag van de behandeling

Bij aankomst meldt u zich bij de receptie. Nadat u een vragenlijst heeft ingevuld, heeft u een gesprek en vooronderzoek. Met behulp van echografie wordt vastgesteld hoe lang u precies zwanger bent. In het gesprek met de verpleegkundige kunt u ook uw keuze voor anticonceptie bespreken. Ook kan zij al uw andere vragen beantwoorden. Soms is aanvullend bloedonderzoek nodig. 
 
Afhankelijk van de zwangerschapsduur variëren de behandelmethode en de observatietijd. Na de behandeling krijgt u antibiotica voorgeschreven. 
 

Nacontrole

Drie weken later komt u naar de kliniek voor een nacontrole. Eventueel kunt u hiervoor ook naar uw eigen huisarts of gynaecoloog gaan.

 

Indien de behandeling plaatsvindt onder sedatie mag u de eerste 24 uur niet zelf autorijden. Wij willen graag dat u dan onder begeleiding naar huis gaat.

Als u een afspraak wilt maken, kunt u de kliniek telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 uur en op zaterdag van 8:30 - 12:00 uur onder nummer +31 (0)88 8884444.
Woon je in Nederland? Houdt dan uw BSN-nummer bij de hand.

 

Ook via de website kunt u een afspraak maken:

 Meenemen naar de kliniek

  • Geldig paspoort of identiteitsbewijs.

  • Verzekeringspas, de polis van uw Nederlandse ziektekostenverzekering. Als u niet in Nederland verzekerd bent, informeer dan zelf bij uw verzekering of en hoe de behandeling gedeclareerd kan worden.

  • Verwijsbrief van de arts.

  • Bloedgroepkaart, indien u deze heeft.

  • Echofoto’s, indien in uw bezit.

  • Geld of bankpas (Maestro), indien u de kosten voor de abortusbehandeling of de plaatsing van een spiraal moet betalen. Betaling met een creditcard is mogelijk. Wij accepteren geen cheques.

  • Nachthemd/T-shirt, slippers (of sokken), extra ondergoed, badjas, maandverband en toiletartikelen.

  • Medicijnen en medicatieoverzicht. Indien u medicijnen gebruikt, deze op de dag van de behandeling meenemen. Het medicatieoverzicht is verkrijgbaar bij uw apotheek. 

  • Aansluitend aan de behandeling kunt u, indien u dit wenst, in overleg een spiraal laten plaatsen. In de anticonceptiefolder vindt u meer informatie over de spiraal. Aan het plaatsen van een spiraal zijn kosten verbonden. Voor het actuele tarief neemt u telefonisch contact op met de kliniek. 

  

Wij adviseren u kostbaarheden thuis te laten. Wel heeft u de beschikking over een afsluitbaar kastje in de uitrustkamer. (De kliniek is niet aansprakelijk voor eventuele vermissing).