Praktische info

Wanneer u de afspraak niet kunt nakomen, verzoeken we u vriendelijk doch dringend dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch door te geven!

De vrijgekomen afspraak kan dan aan iemand anders worden toegewezen. Als u dat wilt, kunt u met de receptioniste een nieuwe behandeldatum afspreken. 

Verwijzing en 5 dagen bedenktijd 

Als u langer dan zestien dagen ‘over tijd’ bent, geldt een wettelijke bedenktijd van vijf dagen. Dat wil zeggen dat u minimaal vijf dagen moet nadenken over uw besluit om de zwangerschap af te breken, nadat u daarover met een arts heeft gesproken. Behandeling kan vanaf de zesde dag plaatsvinden.  

Wij vragen u een bewijs mee te nemen dat u inderdaad vijf dagen bedenktijd hebt gehad. Een verwijsbrief van uw arts is voldoende. Als dat niet mogelijk is, kan het eerste gesprek over uw besluit plaatsvinden in de kliniek.

  

Minderjarig 

Als je 16 jaar of ouder bent, mag je zelfstandig beslissen over de abortusbehandeling. 

Ben je 15 jaar of jonger, dan heb je toestemming van je ouders nodig. Als dat niet mogelijk is, neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)88 8884444.

Dag van de behandeling

Bij aankomst meldt u zich bij de receptie. Nadat u een vragenlijst heeft ingevuld, heeft u een gesprek en vooronderzoek. Met behulp van echografie wordt vastgesteld hoe lang u precies zwanger bent. In het gesprek met de verpleegkundige kunt u ook uw keuze voor anticonceptie bespreken. Ook kan zij al uw andere vragen beantwoorden. Soms is aanvullend bloedonderzoek nodig. 
 
Afhankelijk van de zwangerschapsduur variëren de behandelmethode en de observatietijd. Na de behandeling krijgt u antibiotica voorgeschreven. 
 

Nacontrole

Drie weken later komt u naar de kliniek voor een nacontrole. Eventueel kunt u hiervoor ook naar uw eigen huisarts of gynaecoloog gaan.

 

Indien de behandeling plaatsvindt onder sedatie mag u de eerste 24 uur niet zelf autorijden. Wij willen graag dat u dan onder begeleiding naar huis gaat.

Als u een afspraak wilt maken, kunt u de kliniek telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 uur en op zaterdag van 8:30 - 12:00 uur onder nummer +31 (0)88 8884444.

Houd uw BSN-nummer bij de hand.

 

Ook via de website kunt u een afspraak maken:

 Meenemen naar de kliniek

 • Geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 • Verzekeringspas, de polis van uw ziektekostenverzekering of uw Europese ziekteverzekeringskaart (European Health Insurance Card). Als u niet in Nederland woont, moet de verzekering een Europese dekking hebben.

 • Verwijsbrief van de arts.

 • Bloedgroepkaart, indien u deze heeft.

 • Echofoto’s, indien in uw bezit.

 • Geld of bankpas (Maestro), indien u de kosten voor de abortusbehandeling of de plaatsing van een spiraal moet betalen. Betaling met een creditcard is mogelijk. Wij accepteren geen cheques.

 • Nachthemd/T-shirt, slippers (of sokken), extra ondergoed, badjas, maandverband en toiletartikelen.

 • Medicijnen en medicatieoverzicht. Indien u medicijnen gebruikt, deze op de dag van de behandeling meenemen. Het medicatieoverzicht is verkrijgbaar bij uw apotheek. 

 • Aansluitend aan de behandeling kunt u, indien u dit wenst, in overleg een spiraal laten plaatsen. In de anticonceptiefolder vindt u meer informatie over de spiraal. Aan het plaatsen van een spiraal zijn kosten verbonden. Voor het actuele tarief neemt u telefonisch contact op met de kliniek. 

  

Wij adviseren u kostbaarheden thuis te laten. Wel heeft u de beschikking over een afsluitbaar kastje in de uitrustkamer. (De kliniek is niet aansprakelijk voor eventuele vermissing).

ADRESSEN

Locatie Roermond

Gynaikon Klinieken

Bredeweg 239

6043 GA Roermond

(verdieping -1)

Gevestigd in: Medisch Centrum Bredeweg

Route >>

Locatie Rotterdam

Gynaikon Klinieken

Strevelsweg 700

3083 AS Rotterdam

(2e verdieping, nr. 204)

Gevestigd in: Verzamelgebouw Zuid​

Route >>

​​OPENINGSTIJDEN

Onze klinieken zijn op de volgende dagen open voor consulten en behandelingen:

Roermond: maandag, dinsdag en zaterdag

Rotterdam: maandag t/m vrijdag


Maak van te voren telefonisch* een afspraak.

AFSPRAKEN BUREAU

Bereikbaar voor informatie & afspraken

Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Zaterdag 8:30 - 12:00 uur

Houd uw BSN-nummer bij de hand.

Voor alle locaties

Tel: +31 (0)88 8884444

Email: info@gynaikon.nl

Contactformulier >>

Mailen via Zivver MailVeilig >>

*Als wij telefonisch niet bereikbaar zijn, stuur dan een bericht met uw telefoonnummer via het antwoordformulier en wij bellen terug.

Voor abortus hulpverlening kunt u met de verwijzing van een arts (bv huisarts, gynaecoloog, bedrijfsarts, etc.) direct een behandelafspraak maken. Heeft u geen verwijzing, dan moet u éérst een consult afspreken in onze kliniek.

AGB code: 49-493202

Lid van: Werkgroep Anticonceptie Nederland, NGvA, ESC(RH) en
Dutch Menopause Society.

MailVeilig.png
logo ZorgkNL_compact.jpg

Bekijk hier hoe tevreden cliënten van Gynaikon Klinieken zijn of plaats zelf een beoordeling op Zorgkaart Nederland, de onafhankelijke patiëntenfederatie. U mag ons ook altijd een bericht sturen over ervaringen of voor nazorg.

Sterren 4x.png

REVIEWS

Aangesloten bij:

 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle

Let op: Vanwege het Coronavirus kunnen en begeleiders van patiënten en patiënten met koorts > 38,0 ºC of verkoudheidsverschijnselen NIET in de kliniek verblijven.